
Łódzka firma Soki Regionalne wraz z łódzkimi wodociągami rozpoczęły współpracę przy produkcji napoju jabłkowego pod nazwą "ŁÓDZKI KOMPOT". Będzie on wytwarzany na bazie łódzkiej wody głębinowej i 100-procentowego soku tłoczonego z najlepszych jabłek Ziemi Łódzkiej.
Napój będzie produkowany wyłącznie z naturalnych składników i będzie delikatnie pasteryzowany. W jednej piątej będzie się składał z soku tłoczonego z najlepszych jabłek z sadów województwa łódzkiego. Drugim składnikiem będzie bogata w minerały łódzka woda z ujęć głębinowych.
Łódzki kompot ma gasić pragnienie i dodawać energii. Będzie zawierał witaminy oraz cenne dla organizmu minerały: wapń, magnez, potas. Nie będzie za to zawierał konserwantów i cukru. Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach. Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.
"To miasto powstało dzięki wodzie. To ona napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski. Naszym nowym napojem owocowym wspieramy sadowników z województwa łódzkiego" - mówi prezes ZWiK Romuald Bosakowski.
(mk)
Kategoria wiadomości:
Z życia branży
- Źródło:
- zwik.lodz.pl

Komentarze (1)
Czytaj także
-
Wygrodzenia przemysłowe – klucz do bezpiecznej i efektywnej przestrzeni...
W dobie dynamicznego rozwoju przemysłu oraz rosnącej automatyzacji procesów produkcyjnych coraz większą rolę odgrywają wygrodzenia przemysłowe....
-
ZAKŁADY WODOCIĄGOWE PROMUJĄ SWOJĄ WODĘ
W Polsce od wielu lat panuje przeświadczenie, że woda z sieci wodociągowej jest złej jakości i nie nadaje się do bezpośrednio spożycia bez...
-
-
-
-
Mieszkaniec PIASEK
Brawo. Woda twarda czyli b. dobra dla zdrowia człowieka. Na osiedlu Retkinia ,aby chronić urządzenia i instalację zamontowaliśmy nakładkowe (atestowane) magnetyzery. W ten sposób nie mamy też osadów z twardej wody. Pozdrawiam