Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy wiadomości Dodano: 2015-11-05  |  Ostatnia aktualizacja: 2015-11-05
Praxair zaprezentował technologię usuwania tlenu z wody
Jak na razie nowy system z powodzeniem sprawdził się w browarze
Jak na razie nowy system z powodzeniem sprawdził się w browarze

Podczas odbywającej się we wrześniu wystawy Process Expo w Chicago firma Praxair, Inc. zaprezentowała rzędowy system sanitarny usuwający z uzdatnionej wody tlen.

"Tlen w wodzie - mówi Menedżer ds. rozwoju Praxair Lauren Dunlap - może negatywnie wpływać na jej smak, kolor oraz jakość napojów. Opatentowana przez Praxair technologia usuwa z uzdatnionej wody tlen i redukuje zachodzące w niej tlenowe reakcje, dzięki czemu producenci napojów mogą zwiększyć produkcję i podnieść ich jakość. Nasz system jest stosunkowo łatwy w montażu i bardzo prosty do monitorowania. Przede wszystkim jednak momentalnie redukuje ilość cząsteczek tlenu w wodzie z jednej na milion do jednej do miliard. Ponieważ jest to ciągły system rzędowy, nie ma przestojów w działaniu."

Technogia Praxaira została z powodzeniem zainstalowana w browarze Boulevard Brewing Company w Kansas City. Jak przyznaje firma, system spełnia jej oczekiwania i zapewnia produkcję piwa spełniającą najbardziej wyśrubowane wewnętrzne normy dotyczące smaku, koloru oraz okresu trwałości.

Praxair, Inc. jest jednym z największych na świecie producentów gazów przemysłowych, który w 2014 zarobił 12,3 mld dolarów na sprzedaży swoich produktów. Firma zajmuje się produkcją, sprzedażą i dystrybucją gazów atmosferycznych, procesowych i specjalnych.

(mk)

Kategoria wiadomości:

Nowinki techniczne

Źródło:
businesswire.com
urządzenia z xtech

Interesują Cię ciekawostki i informacje o wydarzeniach w branży?
Podaj swój adres e-mail a wyślemy Ci bezpłatny biuletyn.

Komentarze (0)

Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość. Wystarczy, że skorzystasz z formularza poniżej.

Wystąpiły błędy. Prosimy poprawić formularz i spróbować ponownie.
Twój komentarz :

Czytaj także