
Tajwański producent systemów oczyszczania wody - Aizia Technology - opracował metodę jej filtracji, która może zarówno poprawić smak wody, jak i przynieść pozytywne efekty dla ludzkiego zdrowia.
Opracowany przez tajwańską firmę system filtracji wody nie tylko usuwa z niej szkodliwe substancje, ale również pozytywnie wpływa na jej inne właściwości. Najważniejszą z tych zmian jest znaczne zmniejszenie cząsteczek wody - w praktyce oznacza to, że atomy tlenu i wodoru w wodzie, która przeszła proces filtracji metodą opracowaną przez Aizia, występują w mniejszych skupiskach niż w normalnej wodzie. Jak wskazują badania przeprowadzone przez japoński Toray Research Center, skupiska te są 2,5 razy mniejsze niż w przypadku wody z kranu i blisko dwukrotnie mniejsze niż w wodzie mineralnej. Mniejsze skupiska cząsteczek są lepiej wchłaniane przez organizm, co znacząco przyśpiesza proces metabolizmu.
Jak przekonują producenci, woda otrzymywana z filtracji nową metodą ma też lepsze walory smakowe. Zawdzięcza to wyposażeniu jej w przeciwutleniacze. Smak herbaty zalanej zwykłą wodą po kilku godzinach staje się gorzki - powodem jest proces utleniania. Nowa technologia ma temu zapobiec, dodatkowo zwiększając zawartość tlenu w wodzie, co również korzystnie wpływa na zdrowie pijących ją osób.
Systemy filtracji Aizia Technology będą dostępne zarówno do domowego użytku - w postaci kompaktowych filtrów do instalacji pod zlewem lub przy prysznicu - jak i do wykorzystania w przemyśle. Firma będzie sprzedawać systemy pod marką „Top Spring Life Energy Water Large System".
(rw)
Kategoria wiadomości:
Nowinki techniczne
- Źródło:
- prweb.com, aizia.com

Komentarze (0)
Czytaj także
-
Zwiększ bezpieczeństwo swojej firmy z AT Systems – nowoczesne rozwiązania...
Kradzieże, włamania czy akty wandalizmu, to tylko niektóre z realnych zagrożeń, z jakimi muszą mierzyć się właściciele wielu, różnych firm,...
-
Pijmy wodę z kranu!
– Woda z kranu jest smaczna i bezpieczna, a potwierdzają to certyfikaty – taką optymistyczną informacją rozpoczęła konferencję prasową Dorota...
-
-
-
-